Vuurwerkbom vernielt ruit slagerij: honderd kilo vlees in de kliko

AMERSFOORT - De keurslagerij op het Euterpeplein in Amersfoort is afgelopen nacht beschadigd geraakt door vuurwerk. Volgens de slager is door drie jongeren een vuurwerkbom op het raam geplakt.
De grote etalageruit van de slagerij is kapot en het glas lag overal in de winkel. De schade loopt in de duizenden euro's, zegt slager Pieter Jansen. "We hebben onze complete toonbank weg kunnen gooien. Dan praat je echt over honderd kilo aan vlees en vleeswaren dat weggegooid kon worden."
Met twee man zijn ze de hele nacht bezig geweest om de slagerij schoon te maken. Daarna zijn `s ochtends nog meer personeelsleden opgetrommeld om de bezem en de stofzuiger flink door de winkel te halen. "Je moet natuurlijk niet hebben dat er ook maar één splinter achterblijft."
De slagerij is vandaag door de schoonmaak zeker vier uur later opengegaan dan normaal. Slager Jansen baalt flink van de schade en de extra nacht werk. "Normaal gesproken is het niet erg om met kerst een nachtje door te werken, maar om dat al twee weken van tevoren te doen, vond ik niet helemaal de bedoeling."
De daders van de vernieling staan wel goed op de beelden van bewakingscamera's, zegt Jansen. Die liggen nu bij de politie voor onderzoek.