Deze week in het nieuws: geen 'Grootste Kerstboom' en een verbijsterde agente

PROVINCIE UTRECHT - Het schrijnende bericht over de 'Grootste Kerstboom' was deze week het meest gelezen artikel op de site van RTV Utrecht. Ook het artikel over een boze en verdrietige agente, die haar hart lucht over de opmerkingen die ze naar haar hoofd kreeg bij de afhandeling van een dodelijk ongeval, werd veel gelezen.

GROOTSTE KERSTBOOM

De 'Grootste Kerstboom ter Wereld' in IJsselstein blijft dit jaar
. Gisterochtend rond 07.30 uur sloeg de
in de Gerbrandytoren, waardoor de 120 ledlampen niet aan kunnen. Direct daarna ging spontaan een deel van de lampen aan, anderhalve dag eerder dan bedoeld.
Uit onderzoek van technici blijkt dat de elektronica dusdanig beschadigd is dat 70 tot 80 procent van de lampen niet kan branden. Het probleem is niet op te lossen voor 6 januari, Driekoningen, de dag waarop traditioneel de lampen van de toren weer uit gaan.
Het zogenoemde ontstekingsfeest gaat vanavond wel gewoon door, in aangepaste vorm. De organisatie wil de mast dan oplichten met computergestuurde schijnwerpers.

AGENTE VERDRIETIG NA DODELIJK ONGEVAL

Ook een artikel over een
agente werd door veel van u gelezen.
Een agente van de politie Stichtse Vecht verbaasde zich op Facebook over de reacties van omstanders bij een politie-afzetting na een ongeluk. Ze zei geraakt te zijn door de opmerkingen die ze naar haar hoofd kreeg bij de afhandeling van een dodelijk ongeval op het Zandpad in Maarssen.
Ze schreef in een emotioneel verhaal op Facebook dat mensen nauwelijks begrip op kunnen brengen als ze even moeten wachten. Ook kreeg ze herhaaldelijk een grote mond als ze automobilisten vroeg om even aan de kant te gaan. "Ik vind dit verschrikkelijk om mee te maken. Ondanks dat het mijn werk is, maakt het mij ontzettend boos en verdrietig dat er op zo'n moment weinig begrip getoond wordt en dat er alleen maar aan henzelf gedacht lijkt te worden."

STEEKPARTIJ ZEGVELD

Tot slot werd ook een verhaal over een steekincident in Zegveld veel gelezen. Het gebeurde bij een huis aan de Broeksloot. Een bewoner betrapte dinsdag om 09.20 uur twee mannen in zijn schuur en werd neergestoken.
De daders namen de benen en de politie zette een grote zoekactie op touw, maar de verdachten werden niet meer gevonden.
De bewoner is snel na de steekpartij naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was hij aanspreekbaar toen hij werd meegenomen, maar het is nog niet duidelijk hoe hij eraan toe is.