De Alliantie gaat schimmelklachten in kaart brengen

AMERSFOORT - Woningcorporatie De Alliantie gaat met spoed werken aan de schimmelklachten in hun huizen rond de Magelhaenstraat in Amersfoort. Dat beloofde de directeur van De Alliantie nadat de SP actievoerde in de wijk.
Huizen kampen massaal met ernstige schimmel en bewoners zijn daar boos over, net als de SP, die een handtekeningenactie op touw zette. Volgens Mieke Kruyt van de SP zitten de huizen vol schimmel: "En daarnaast is het permanent 15 graden in de huizen en lopen de stookkosten daardoor enorm op. Mensen krijgen het niet meer warm."
Tientallen bewoners kwamen op de actie af en lieten duidelijk hun onvrede merken. Veel bewoners willen dat de huizen tegen de vlakte gaan. Dat gaat De Alliantie op dit moment een stap te ver.
Aanstaande maandag gaat De Alliantie eerst de problemen inventariseren, zei directeur Koos Koolstra. "Het eerste is dat we volgende week in elke woning gaan kijken wat er moet gebeuren om het te herstellen, wat er nodig is om de woning gezond te maken, zonder vocht en tocht."