Politiegame in Utrecht: pepperspray na vechtpartij Janskerkhof of niet?

UTRECHT - Ervaren hoe het is om als agent aan het werk te zijn in Utrecht, dat kan vanaf vandaag vanuit de luie stoel. Politievlogger Jan-Willem lanceerde zondag namelijk deel twee van zijn politie-spelletje "Play the Game". Bij het in Utrecht opgenomen deel van het videospelletje moeten spelers online filmpjes kijken en beslissingen nemen over alledaagse politiesituaties.
Moest in het eerste deel van Play the Game nog een inbraak worden opgelost, in het tweede deel gaat het om een vechtpartij tussen twee groepen op het Janskerkhof in Utrecht.
Bij de vechtpartij in Play the Game wordt een jongen neergeslagen en gaat een verdachte ervandoor. Spelers moeten vervolgens beslissingen nemen: hoeveel agenten moeten er op de melding worden afgestuurd? En wordt er wel of niet pepperspray ingezet?
De politie wil met het spelletje jongeren laten ervaren hoe hectisch en ingewikkeld het werk van een agent is. Daarom wordt de game ook gepubliceerd op het YouTube-account van politievlogger Jan-Willem, die populair is bij jongeren van tussen de 12 en 25 jaar oud.
Het spelletje lijkt aan te slaan. Kort na de publicatie was het al bijna 7000 keer gespeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.