Geen treinen van en naar Amersfoort vanwege sneeuwval

AMERSFOORT - Het treinverkeer van en naar Amersfoort heeft sinds vanmiddag last van het winterweer. Vanaf 16.00 uur reden er geen treinen van en naar de stad. De storing zou rond 20.00 uur verholpen zijn, maar het treinverkeer is nog steeds niet helemaal hervat.
NS adviseert reizigers die vanavond nog op pad willen hun reis uit te stellen als dat enigszins mogelijk is, omdat de sneeuwval voor flinke problemen zorgt op het spoor. Vooral aan het eind van de middag nam de hinder flink toe, zei een woordvoerster.

HINDER

Ook in de rest van het land was het treinverkeer op meerdere plaatsen ontregeld. Vooral in de Randstad ontstonden problemen, aldus een woordvoerster van de NS. Zo was er tussen Soest en Den Dolder geen treinverkeer mogelijk door een defecte bovenleiding.
In het begin van de dag viel het nog mee met de treinvertragingen door sneeuw. Maar in de loop van de dag ging het meer sneeuwen, waardoor oponthoud ontstond.
De NS had vanwege het slechte weer al besloten om zondag minder treinen te laten rijden op trajecten als Den Haag-Utrecht, Amsterdam-Utrecht-Eindhoven en Utrecht-Almere.

MAANDAG

De NS zet morgen opnieuw minder treinen in vanwege de verwachte sneeuw in de middag en avond. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers zeer groot zijn, verwacht het spoorbedrijf.
Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen. Op de meeste plekken in Nederland rijden maandag de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten.
Treinen kunnen drukker zijn en er moet mogelijk extra worden overgestapt. NS raadt reizigers aan vlak voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een actueel reisadvies en waar mogelijk buiten de spits te reizen.