ANWB: Mijd de A2 bij Utrecht vanwege ijsvorming

UTRECHT - Weggebruikers moeten ook vanavond rekening houden met flinke vertragingen op wegen vanwege de sneeuwbuien in Nederland. De ANWB adviseert het verkeer de A2 bij Utrecht te mijden.
Volgens de ANWB is het vooral vanuit het zuiden niet te best. De afrit naar Utrecht is bovendien dicht vanwege ijsvorming. Rijkswaterstaat waarschuwde het verkeer vanmiddag al omdat sommige automobilisten de rode kruizen bij de afrit negeren. "Afzettingen staan er niet voor niets", aldus Rijkswaterstaat op Twitter.
Het KNMI waarschuwde aan het eind van de middag al voor grootschalige gladheid en winterse omstandigheden die het verkeer belemmeren. Daarom was lange tijd waarschuwingscode oranje van kracht.

STROOIPLOEGEN

Strooiploegen zijn de hele middag bezig geweest om te strooien. Rijkswaterstaat had rond 14.30 uur in het hele land zo'n vijftig ongelukken geteld. Rijkswaterstaat roept bestuurders op om strooiwagens zoveel mogelijk de ruimte te geven.
Eerder vandaag gebeurden er al meerdere ongelukken in de provincie Utrecht.

FILES OP MAANDAG

Voor maandag worden files verwacht, veroorzaakt door de sneeuw. Volgens het KNMI kan het maandagmiddag en -avond op veel plekken glad worden door natte sneeuw.
De metereologen van Weerplaza vrezen een "sneeuwinfarct" omdat vooral de Randstad een flink pak sneeuw te verwerken krijgt. "Recordfiles en vertragingen lijken onvermijdelijk," aldus Weerplaza.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.