Nieuwe sneeuw reden voor code oranje: kans op schade, letsel en overlast

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht krijgt vanaf 14.00 uur opnieuw te maken met code oranje, een waarschuwing voor gevaarlijk weer. Er is volgens het KNMI dan grote kans op weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel en veel overlast. Het weerinstituut in De Bilt roept weggebruikers op om hierop voorbereid te zijn.
Weggebruikers moeten deze morgen oppassen voor gladheid door bevriezing van sneeuwresten en vanaf vanmiddag wordt verse sneeuw verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen om niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. In Midden-Nederland zijn vannacht en vanmorgen nog geen grote incidenten door gladheid gemeld.

CODE ORANJE

Aan het eind van de ochtend trekt een gebied met flinke sneeuwval vanuit het zuiden het land binnen. Als eerste zijn de zuidelijke provincies Limburg, Noord Brabant en Zeeland aan de beurt. Daar geldt vanaf het middaguur al code oranje.
De sneeuw trekt gedurende de middag het land over in noordelijke richting. Vanaf 14.00 uur geldt voor alle provincies, behalve de drie noordelijke, code oranje. In Groningen, Friesland en Drenthe is code oranje vanaf 17.00 uur maandagmiddag van kracht.

ZEER ZWARE AVONDSPITS

Zondag zorgden sneeuwbuien
voor ongelukken, glijpartijen, maar ook veel winterse pret. Resten van die sneeuw zijn vannacht deels gesmolten en opnieuw bevroren. Vooral bij op- en afritten van snelwegen kan het daardoor glad zijn. De verkeersinformatiediensten verwachten daarom voor automobilisten een drukke ochtendspits en door de aanvoer van verse sneeuw een zeer zware avondspits.
De NS laat vanwege het winterse weer minder treinen rijden. Reizigers zijn daardoor langer onderweg, moeten vaken overstappen en komen in vollere treinen dan normaal terecht. De KLM heeft wegens de verwachte sneeuw voor vandaag 122 vluchten gecanceld. De website van U-OV, het tram- en busbedrijf in de regio Utrecht, is door de grote hoeveelheid bezoekers soms overbelast. Ook de reisplanner van 9292OV is slecht te bereiken.

6.45u - Radio M Utrecht over het winterweer
7.25u - Radio M Utrecht over het winterweer
7.40u - Radio M Utrecht over het winterweer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.