Utrechtse bezorgdiensten leggen werk neer vanwege sneeuw

UTRECHT - De online supermarkt Picnic en bezorgdienst Foodora leggen in Utrecht de bezorging van voedsel neer. Meerdere Utrechtse restaurants die bij Thuisbezorgd.nl zijn aangesloten, blijven vanavond dicht.
Picnic, die onder meer in Utrecht boodschappen aan huis bezorgt, meldt vandaag in een mail aan klanten dat de veiligheid van bezorgers en bewoners in de wijk voorop staat. "Het is niet verantwoord om in dit weer de weg op te gaan", aldus de supermarkt. Boodschappen worden naar verwachting alsnog morgen bezorgd.

FOODORA

Bezorgdienst Foodora besloot rond 17.00 uur helemaal geen maaltijden meer te bezorgen. Volgens een woordvoerster van het bedrijf zijn fietspaden niet veilig genoeg voor bezorgers.
"Daarom hebben wij besloten om vanavond in heel het land niet te gaan bezorgen", aldus de bezorgdienst. Eerder vanmiddag zei Foodora nog dat het 30 tot 40 procent meer bestellingen verwacht, maar dat gaat dus niet gebeuren.

DRUKTE

Sommige restaurants profiteren ook van de drukte. Bij New York Pizza op de Nobelstraat in Utrecht is het een komen en gaan van bezorgers. "Normaal hebben we 200 ritjes, nu zijn dat er 300", zegt Isaac Sercan. Mogelijk stopt het restaurant vanavond alsnog met bezorging. "Het moet wel veilig blijven voor onze bezorgers."
Veel mensen besloten gisteren ook al vanwege het weer eten te laten bezorgen. Klanten moeten daarom rekening houden met langere levertijden, ook omdat bezorgers worden gehinderd door het weer.

DICHT

Maar veel restaurants gingen ook dicht. Ongeveer 20 procent van de restaurants op Thuisbezorgd.nl in heel Nederland bezorgde gisteravond geen voedsel.
Deze avond wordt hetzelfde verwacht. "Dit is vrij uitzonderlijk. Normaal zijn er nauwelijks sluitingen, helemaal op zondag", meldde een woordvoerder van het moederbedrijf Takeaway.com eerder vandaag.

New York Pizza in Utrecht: "Normaal 200 ritjes, nu al 300"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.