Winterleed op de weg: geschaarde vrachtwagen op A1

PROVINCIE UTRECHT - De sneeuwval van vandaag zorgt vandaag voor flinke problemen op de weg. De VID spreekt over zeer gevaarlijke rij-omstandigheden.
Een geschaarde vrachtwagen lag rond 19.40 uur dwars op de A1 richting Amsterdam, net voor knooppunt Eemnes. De weg tussen Bunschoten en Eemnes was afgesloten tot 21.20 uur. Verkeer van Amersfoort naar het Gooi en Amsterdam kon omrijden via Utrecht (A28, A27). Inmiddels is de weg weer vrij.
Ook op de N201 richting Mijdrecht bij Amstelhoek schaarde een vrachtwagen. De trucker raakte rond 18.45 van de weg en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een bergingsauto heeft de vrachtwagen losgetrokken. De weg is een tijd lang afgesloten geweest.
In Nieuwegein en Driebergen raakten auto's te water. Bij beide ongevallen raakte niemand gewond, al was in Driebergen de bestuurder wel even zoek. Hij bleek al warm thuis te zitten.
Hulpdiensten zijn rond 16.10 uur opgeroepen naar de Liendertseweg in Amersfoort, waar een personenauto op een lesauto was gebotst. De ambulance is ter plaatse gekomen om een van de bestuurders na te kijken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
Een auto gleed rond 16.00 uur tegen een vrachtwagen op de N196 bij de Amstelhoek. In een smalle bocht bij de rotonde bij de Esso kwam de auto op de rijbaan van de tegenligger terecht. De verkeerssituatie is daar recent aangepast, maar dat is door de sneeuw niet zichtbaar. De auto liep blikschade op, maar er vielen geen gewonden.
Op de A2 richting Amsterdam waren vanmiddag ter hoogte van Maarssen twee rijstroken afgesloten. Een auto raakte rond 15.35 uur in een slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand.
Op de Derde Zijweg in Mijdrecht gleed vanmiddag een vrachtwagen de berm in. De chauffeur wilde de N201 opdraaien, maar verloor zijn grip. De vrachtwagen is door behulpzame boeren weer de weg op getrokken. Het verkeer op de N201 moest tijdelijk wordenstil gelegd.

NIET DE WEG OP

Rijkswaterstaat adviseerde mensen vanmorgen al om
te gaan. Toch is het ook niet reëel om te verwachten dat iedereen thuisblijft, zei vakbond FNV vanmorgen op
. "Mensen in bijvoorbeeld het onderwijs, de verpleging, de industrie, of het vervoer zullen echt proberen om op het werk te verschijnen", aldus woordvoerder José Kager. "Anders komt het maatschappelijk leven stil te staan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.