"Versleutelde berichten cruciaal in onderzoek vergismoord Overvecht"

UTRECHT - Rechercheurs hebben ruim 337.000 versleutelde berichten weten te ontcijferen, waarvan een deel mogelijk bruikbaar is als bewijs in de zogenoemde vergismoord, begin dit jaar in Overvecht. Dat bleek vandaag tijdens een pro-formazitting.
Utrechter Hakim Changachi werd op 12 januari met een automatisch wapen doodgeschoten in een flat op de Faustdreef in Overvecht. Later werd bekend dat de Utrechter mogelijk slachtoffer was van een 'vergismoord', een aanslag waarbij criminelen de verkeerde doden.

VERSLEUTELDE BERICHTEN

In het onderzoek naar de liquidatie werd eerder dit jaar een grote hoeveelheid versleutelde berichten onderschept. Het ging om 700.000 berichten, waarvan er dus inmiddels ruim 337.000 ontsleuteld en leesbaar zijn.
De berichten geven volgens justitie vooral informatie over het doen en laten van de persoon die eigenlijk geliquideerd had moeten worden.

PRO-FORMAZITTING

Vandaag draaide het tijdens een pro-formazitting vooral om de 30-jarige Nabil B. uit Utrecht. Hij wordt verdacht van de liquidatie in Utrecht. Onderzoek wijst uit dat hij vermoedelijk ook achter de versleutelde communicatie over de vergismoord zat.
Voor de liquidatie zitten meerdere mensen vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.