Hondenwonder in Doorn: alle dertien puppy's leven nog

DOORN - Een bijzonder cadeau van Moeder Natuur in Doorn: de dertien puppy's die zes weken geleden ter wereld kwamen, leven allemaal nog. En dat is volgens dierenartsen een unicum.
De Friese Stabijen hebben hun leven misschien wel te danken aan de goede zorg van baasje Wousje Bos. Om het hondenwonder te vieren ging ze met haar puppy's naar basisschool De Wijngaard in Doorn.
De kinderen van groep 8 hebben de hondjes flink vertroeteld. "Ik denk dat het een goede ervaring voor de honden is", zegt Wousje. "Schattig, ik wil er ook eentje thuis", zegt één van de leerlingen. "Ze zijn heel lief."

ZORG

Het knuffeluurtje valt in de smaak, maar de afgelopen zes weken was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Wousje heeft heel wat tijd in de dieren gestoken: "Het was zwaar, maar wel heel boeiend. Je wilt dat ze allemaal groot worden, dus je hebt veel zorg."
Moeder Puck heeft maar acht tepels, maar moet dertien monden voeden. Inmiddels zitten de pups aan het voer en dus is het nu vooral veel opruimwerk. "Dertien poepende honden, nou nou!" vertelde Wousje een paar weken geleden aan RTV Utrecht.

WEG

Inmiddels is voor alle pups een baasje gevonden. Wousje kijkt dus uit naar een rustige Kerst. Maar één van de pups blijft toch in de familie.
De kinderen hebben een leuke knuffelochtend gehad. De pups gingen uiteindelijk doodmoe en slapend naar huis.

Kinderen en puppy's, een perfecte combinatie.