Sneeuw: wegen lokaal verraderlijk glad, openbaar vervoer hervat dienstregeling

PROVINCIE UTRECHT - Na de chaotische verkeerssituatie van gisteren moeten weggebruikers in Midden-Nederland vanmorgen opnieuw rekening houden met vertraging. Het kan lokaal nog erg glad zijn door bevroren sneeuwresten. Ook in het openbaar vervoer zijn nog niet alle problemen opgelost.
De NS hervat de dienstregeling die afgelopen zondag is ingevoerd, maar de hevige sneeuw van gisteren heeft nog wel een nasleep. "Denk aan kortere treinen, vertrek van andere sporen en uitval van spitstreinen", zegt een woordvoerder. Zo zorgde een tekort aan materieel vanmorgen voor problemen tussen Utrecht en Eindhoven.
Het spoorbedrijf was gisteravond nog tot laat bezig om gestrande passagiers op hun bestemming te krijgen. De voorbereidingstijd voor de opstart van vanmorgen was daarom kort. Omdat mogelijk nog niet alle treinen op tijd kunnen vertrekken adviseert het spoorbedrijf reizigers om de actuele reisinformatie in de gaten te houden.
Busmaatschappijen U-OV en Syntus proberen vandaag ook weer volgens de dienstregeling te rijden. Omdat het onderweg glad kan zijn is het nog wel de vraag of alle bussen op tijd bij de haltes zijn.
Verkeersinformatiedienst VID verwacht dat de ochtendspits in twee delen uiteen valt. In de vroege ochtend is plaatselijke gladheid nog een belangrijke factor. Ook wordt er regen verwacht. Vanaf ongeveer 8.30 uur zal de spits waarschijnlijk wat minder druk zijn dan anders, omdat door de lerarenstaken minder forenzende ouders naar hun werk zullen rijden.
Gisteravond kampte het wegverkeer met de langste avondspits van dit jaar. Rond Utrecht stond het nog tot laat op de avond vast. Bussen kwamen tot stilstand in onder meer Utrecht en Amersfoort tot stilstand en ook op het spoor rond Utrecht waren forse vertragingen. Tot middernacht was code rood van kracht. Het KNMI heeft dat inmiddels bijgesteld naar code geel, vanwege mogelijke gladheid.

NS over de situatie op het spoor

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.