Grote controle op illegale praktijken in garageboxen Overvecht

UTRECHT - In Overvecht zijn 74 garageboxen gecontroleerd in de parkeergarage aan de Faustdreef en Rubicondreef.
De gemeente wilde weten of er sprake was van illegale praktijken. Dat bleek het geval. Zo was een van de boxen doorgebroken. Er zat een autosleutelbedrijfje in. Een andere box stond vol met fietsen. Die zijn in beslag genomen.
Ook werd een van de ruimtes gebruikt als chillplek, compleet met bank, televisie en waterpijp. Een andere box stond vol met witgoed. Op het afgezette terrein had de politie een container en vrachtwagen neergezet om spullen af te voeren.
De meeste huurders krijgen de kans om de situatie te herstellen. Mochten er bij een volgende controle overtredingen worden geconstateerd, dan volgt een boete.
Bij de politie en gemeente kwamen de laatste tijd veel tips binnen van buurtbewoners. Zij merkten dat de bedrijvigheid in en om het garagecomplex doorging tot in de nachtelijke uren.
De garageboxen gebruiken als bedrijfsmatige berging of werkruimte is niet toegestaan. Het bestemmingsplan staat alleen parkeren toe. Met een controle op de 'Wet algemene bepalingen omgevingsrecht' wil de gemeente illegale activiteiten de kop in drukken.

Onderzoek op illegale praktijken in garageboxen Overvecht