Leersumse Veld walhalla voor langlaufers: "Oostenrijk is er niks bij"

© RTV Utrecht
LEERSUM - Een langlaufparcours in Leersumse Veld. Waarom niet? Boswachter Corien Koreman en Peter Heijnis van het Stichts Langlaufteam zetten vanmorgen een 6 kilometer lange loipe (sneeuwspoor) uit. Het werd een groot succes.
"Hier hebben we jaren op gewacht. Je droomt ervan", vertelt Heijnis. "Dit is zo lekker joh. Toen we hier vanmorgen heel vroeg waren, sprong er opeens een ree langs. Dat is gewoon genieten."
Langlaufen is ontspannen en genieten van de rust, weet Heijnis. "Denkend aan al die mensen die in de file staan, besef je: ja jongens, gepensioneerd zijn is zo erg nog niet!"
Boswachter Corien Koreman is ook onder de indruk. "Je beleeft het Leersumse Veld nu op een hele andere manier. Je ziet de afwisseling en openheid: een stukje door het bos, tussen de plassen door. Oostenrijk is er niks bij. En het is bijna in je achtertuin. Hoe mooi is dat?"
Ook bij andere langlaufers zorgt de loipe voor opwinding. "Schitterend. Het is nog nooit zo mooi geweest hier. Dit hebben we in geen jaren gezien."

Langlaufen in Leersumse Veld: "Oostenrijk is er niks bij"