Moordzaak Koen Everink: het laatste woord is aan Mark de J.

BILTHOVEN - Mark de J. krijgt vandaag als laatste het woord over de moord op de Bilthovense miljonair Koen Everink.
Maandag eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van achttien jaar tegen de voormalig tenniscoach van Robin Haase. De J.'s advocaat pleitte dinsdag voor vrijspraak.
De 30-jarige verdachte heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is en waarschijnlijk herhaalt hij dat tijdens de laatste dag van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Op 23 januari staat de uitspraak van de rechtbank in Utrecht gepland.
Zakenman Everink werd maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door 24 messteken om het leven gekomen. De J., die een grote gokschuld bij Everink had, heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij vertrok, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de 42-jarige zakenman vervolgens hebben vermoord.
Het OM gelooft niets van het scenario van De J. Hij had een flinke gokschuld bij Everink, hij was de laatste die de zakenman heeft gezien en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast.
Volgens het OM was De J. al maanden bezig met plannen om de zakenman te doden en zou hij daarom met voorbedachten rade hebben gehandeld.