Utrecht komt vrouwen met hoge nood tegemoet

UTRECHT - Utrecht krijgt volgend jaar vier verzinkbare toiletliften, waar zowel mannen als vrouwen hun behoefte kunnen doen. Ze worden in het voorjaar van 2018 geplaatst op de Mariaplaats en het Janskerkhof (twee stuks).
Gezien de recente maatschappelijke discussie over openbare wc's voor vrouwen kiest Utrecht voor genderneutrale toiletten waar iedereen terecht kan.
"Geen enkele andere gemeente heeft zo veel voorzieningen van dit unieke type toiletliften", zegt wethouder Geldof. "Waarbij we rekening houden met het zittend en staand toiletgebruik."
Op de Neude komt ook een toiletlift, maar er wordt momenteel nog onderzocht waar die precies moet komen. Daarover volgt binnen twee maanden duidelijkheid.

GANZENMARKT

Toiletten voor alleen mannen zijn goedkoper dan wc's waar iedereen terecht kan. Om de hogere kosten te compenseren gaat het nieuwe toilet aan de Ganzenmarkt niet door. Mensen met hoge nood kunnen daar terecht in de openbare fietsenstalling, waar ook wc's zijn.

PARKEN

In de Voorveldsepolder, Lepelenburg, Julianapark en Wilhelminapark komen permanente toiletvoorzieningen. Daar kan zowel zittend als staand geplast worden. Ook kunnen ouders er hun baby verschonen.