Oudste inwoner van Amersfoort overleden

AMERSFOORT - De 107-jarige Willempje Dee-ten Brink is overleden. De vrouw was al lange tijd de oudste inwoner van Amersfoort.
Willempje werd in 1910 geboren in Nunspeet, maar verhuisde al voor haar twintigste naar de Keistad. In 1930 trouwde ze, maar haar man kwam vijf jaar later om het leven op het voetbalveld.
In 1941 trouwde ze opnieuw, dit keer met Rinus Dee, wiens naam ze ook aannam. Met hem kreeg ze een zoon nadat ze uit haar eerste huwelijk al een dochter kreeg.
Tot 2010 woonde Willempje zelfstandig in Randenbroek. Daarna vertrok ze naar verzorgingshuis Nijenstede in dezelfde wijk. Ze maakte een vitale indruk en liep iedere dag een rondje. Ondanks dat haar gehoor en zicht de laatste jaren haperden.
Willempje is vandaag begraven op Rusthof. Ze liet zelfs een achterachterkleinkind na. Volgens de gemeente is de vrouw "met verdriet, maar vooral met liefde en dankbaarheid" begraven door haar familie.

OUDE AMERSFOORTERS

De oudste nog levende Nederlander is momenteel Geertje Kuijntjes uit Gorinchem. Zij is momenteel 112. Amersfoort heeft een eer hoog te houden als het gaat om langlevende mensen: twee jaar terug overleed de Amersfoortse Nelly de Vries-Lammerts (110), die destijds de oudste inwoner van Nederland was.