Vuurwerkslachtoffer Woudenberg vreest nieuw drama met Oud en Nieuw

WOUDENBERG - "Het is voor mij de minste periode van het jaar," zegt Michel de Jong uit Woudenberg. Hij kijkt als een berg op tegen Oudjaarsavond. "Het geef mij echt heel veel zorgen." De bloemenzaak van de ondernemer is afgelopen jaren meerdere keren doelwit geworden van vuurwerkvandalen en De Jong vreest dat dit weer gaat gebeuren.
Het gaat hier allemaal om de bloemenzaak aan de Nieuwe Poort in het centrum. Het pand is bijna helemaal van glas en lijkt een enorme aantrekkingskracht te hebben op feestvierende jongeren op Oudjaarsavond. Verschillende keren zijn ruiten opgeblazen en de schade loopt opgeteld inmiddels in de tienduizenden euro's. "De verzekering heeft gezegd, je moet er alles aan doen, anders ga je de verzekering uit. En als dat gebeurt, kan ik ook nergens anders meer terecht."
De zorg zit De Jong dit jaar extra hoog omdat het feest rond Oudjaar in Woudenberg dit jaar niet doorgaat. Dat feest werd ooit georganiseerd om de jongeren van straat te houden maar dit jaar kwam de vergunning van de organisator niet rond. Het feest zelf organiseren, ziet burgemeester Cnossen niet zitten. "De gemeente is natuurlijk geen evenementenbureau. Ik ben als burgemeester verantwoordelijk voor de veiligheid, de vergunningen en de controle, dan is het een rare situatie als ik het feest ook zelf ga organiseren." De gemeente deelt overigens wel oliebollen uit na middernacht om de gezelligheid een impuls te geven.
De gemeente doet ook weer niet niks. "Zoals elk jaar hebben we een heel actieplan voor Oud en Nieuw. Prullenbakken weghalen. De winkels goed in het licht zetten. We hebben extra toezichthouders. De politie is alert. Alles om problemen te voorkomen."
De Jong is er toch niet gerust op. Hij zal Oudjaarsavond de hele nacht doorbrengen bij zijn pand om de boel zelf in de gaten te houden.

Bloemist De Jong vreest schade tijdens nieuwjaarsnacht
Burgemeester Cnossen: actieplan is van kracht
Vuurwerkslachtoffer Woudenberg vreest nieuw drama

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.