Grachtenpand voormalig Aboriginal Art Museum verkocht

UTRECHT - Het pand van het Aboriginal Art Museum aan de Oudegracht is verkocht. Aan de gevel van het pand hangt een verkocht-bord. Wie de koper is of wat de toekomst van het pand wordt, wil de makelaar nog niet zeggen.
Het pand kwam in de verkoop nadat het museum zijn deuren sloot. Wie interesse had, moest zich inschrijven en minstens 3 miljoen euro op tafel leggen. Het enorme Utrechtse grachtenpand heeft vier bouwlagen, een werfkelder en een tuin.
De bovenste verdiepingen mogen gebruikt worden om te wonen. Maar op de begane grond gelden andere regels. Het bestemmingsplan schrijft voor dat daar detailhandel, dienstverlening, ateliers of bedrijven moeten komen.

GEHEIMZINNIG

Makelaar Brecheissen doet heel geheimzinnig over de verkoop. Die zou nog niet helemaal rond zijn. En daarom kan de makelaar niets zeggen over de koper, of de plannen die de koper met het pand heeft. De makelaar zegt: "Bel over een paar weken nog maar eens terug."
Het Aboriginal Art Museum sloot halverwege juni definitief de deuren na zestien jaar. Het geld was op. Het museum was gespecialiseerd in kunstwerken die gemaakt zijn door de oorspronkelijke bewoners van Australië.