Senioren met problemen kunnen bij koffietent terecht

ZEIST - Ouderen die hulp of zorg nodig hebben konden vanochtend voor het eerst terecht bij een lunchroom. In Zeist organiseerde de ANBO samen met Délifrance een inloopspreekuur om mensen met een hulpvraag op weg te helpen. Ze richten zich vooral op senioren die zich geen raad weten met de wirwar aan regels en instanties.
De afgelopen jaren is de verantwoordelijkheid om hulp te vragen steeds meer bij individuele ouderen komen te liggen. Dat is volgens Renée de Vries van de ANBO op zich geen probleem. "Maar je moet wel de weg weten door het woud van wet- en regelgeving", zegt ze.
Dat de ANBO te hulp schiet als een senior er even niet meer uitkomt, is niet nieuw. Met een inloopspreekuur in de lunchroom hopen ze in een behoefte te voorzien. "We hopen het nuttige met het aangename te verenigen. Onder het genot van een kop koffie even bijpraten en vervolgens kunnen we afspraken maken om eventuele problemen op te lossen."
Op 21 december volgt een tweede bijeenkomst bij een filliaal in Breda. De Vries hoopt het intitatief een vervolg te geven. "Zowel Délifrance als de ANBO willen echt op tournee met elkaar en we hopen nog veel meer plekken aan te doen."

"Je moet wel de weg weten in het woud van wet- en regelgeving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.