Dode bij ernstig ongeluk op A27 bij Hagestein

HAGESTEIN - Op de A27 bij Hagestein is vanochtend een ernstig ongeluk gebeurd waarbij een automobilist is overleden. Het gaat om een 23-jarige man uit Breda. Dat heeft de politie vrijdagavond bekendgemaakt.
Vlak voor het ongeluk reed aan de andere kant een vrachtwagen tegen de vangrail aan. Daarbij kwamen viezigheid en delen van de vangrail op het wegdek in tegenovergestelde rijrichting terecht.

KOP-STAARTBOTSING

In de file die vervolgens ontstond, gebeurde vermoedelijk het fatale ongeluk, waarbij een auto achterop een andere vrachtwagen botste. Een tweede auto knalde daar weer bovenop. Beide auto's vlogen daarna in brand.
Een inzittende van de voorste auto overleefde het ongeval niet. De bestuurder in de achterste auto raakte niet gewond, maar moest meegenomen worden naar het bureau voor een verklaring.
De weg was na het ongeluk lange tijd volledig afgesloten voor onderzoek. Het verkeer werd omgeleid via de A15 en de A2. Verkeer dat achter dit ernstige ongeluk stond, werd teruggestuurd via de vluchtstrook. Pas rond 17.00 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.

GETUIGEN

Vanwege het onderzoek stonden er aan beide kanten flinke files. De voertuigen waren rond 14.00 uur geborgen en een aannemer kwam ter plaatse om de vangrail te repareren.
Het lichaam van het dodelijke slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. De politie hoopt in contact te komen met getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Bij een ongeluk met meerdere personenauto's en een vrachtwagen op de A27 bij Hagestein tussen Gorinchem en Utrecht is een persoon overleden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.