Kleurrijke brug gaat jonge patiëntjes van WKZ naar kinderkankerziekenhuis brengen

© RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
UTRECHT - De aanleg van de brug tussen het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het nog in aanbouw zijnde Prinses Máxima Centrum is in volle gang. De kleurrijke verbinding op zeven meter hoogte wordt straks gebruikt om zieke en jonge patiëntjes van het ene naar het andere ziekenhuis over te brengen.
Ook moet de brug de samenwerking tussen beide ziekenhuizen extra zichtbaar gaan maken. Het Prinses Máxima Centrum en het UMC Utrecht werken sinds eind 2014 op tal van fronten samen om kinderen met kanker te helpen. "Dat alles met het doel om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven", aldus Diana Monissen van het Prinses Maxima Cenrum.

LOGISTIEKE UITDAGING

Het bouwen van de 160 meter lange verbinding brengt echter nog wat logistieke problemen met zich mee: de werkzaamheden overkruisen een busbaan en een trambaan. Ook worden de beide hoofdgangen van de ziekenhuizen gepasseerd. Patiënten en bezoekers worden daarom voor nu met pendelbussen tussen een tijdelijke parkeerplaats en de ingang vervoerd.
Afgelopen week zijn de eerste brugdelen ingerold en vandaag is het aansluitende bochtstuk op z'n plek gezet. Voor de kerstvakantie zal de brug fysiek op zijn plaats staan. In januari wordt 'ie dan verder afgebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.