Rhenen en Veenendaal samen verantwoordelijk voor natuurgebied

RHENEN/VEENENDAAL - De gemeentes Rhenen en Veenendaal zijn vanaf 1 januari samen verantwoordelijk voor natuur- en recreatiegebied Kwintelooijen. De kosten voor het beheer en onderhoud worden gedeeld, Rhenen voert de werkzaamheden uit. Op dit moment ligt de pacht nog bij Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied, maar dat houdt op 1 januari 2018 op te bestaan.
Het gebied ligt in Rhenen, maar omdat veel Veenendalers er ook gebruik van maken hecht de Veenendaalse gemeenteraad veel waarde aan het open houden van het gebied. D66-fractievoorzitter Coby van den Heuvel: "Er is hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Kwintelooijen voor inwoners van Veenendaal en Rhenen een fijne plek blijft om te recreëren en van de natuur te genieten."
Kwintelooijen is ontstaan uit een voormalige zandafgraving in de jaren zeventig en een geliefd gebied onder natuurliefhebbers. Het gebied kent flinke hoogteverschillen, die zorgen voor een divers natuurlandschap. Op verschillende uitkijkpunten is zicht over de Gelderse Vallei.