Kringloopwinkel voor bouwmaterialen geopend in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort is vandaag een kringloopwinkel geopend speciaal voor bouwmaterialen. Hierin worden nieuwe en herbruikbare bouwmaterialen van bedrijven en particulieren verzameld en weer doorverkocht.
"Het idee bestond bij ons al wat langer geleden, een jaar terug kwam dat samen met het idee van twee mannen uit Amersfoort", vertelt directeur Mieke de Bleij van de Kringloopwinkel. "Zij vroegen zich af: wat te doen met overgebleven bouwmaterialen? Zij hebben contact met aannemers, wij weten hoe we moeten verkopen en gezamenlijk hebben we een plan gemaakt."
In de winkel kunnen klussers van alles kopen. "Het is meer gespecialiseerd op ruwbouwmateriaal en de kleine dingetjes die mensen nodig hebben: een paar vierkante meter aan tegels die over zijn, een kraan, een mengkraan, sanitair, je kunt het zo gek niet bedenken."
In de nieuwe kringloopwinkel komen ook nieuwe werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Op dit moment gaat het om twee fte's, maar dat zijn meer mensen want ze werken vaak in deeltijd. We streven naar vijf fte, maar dat hangt af van hoeveel we binnenkrijgen en of het aan gaat slaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.