De Kwestie: waar moet RTV Utrecht het in 2018 zeker nog eens over hebben?

Jurg verzamelt suggesties in Woudenberg
Jurg verzamelt suggesties in Woudenberg © RTV Utrecht
RENSWOUDE/WOUDENBERG - De Kwestie stopt ermee. Het programma, waarin reporter Jurg van Ginkel op geheel eigen wijze door de provincie trekt op zoek naar de achtergronden van het nieuws, is toe aan de laatste aflevering.
Dat betekent natuurlijk niet dat alle kwesties de wereld uit zijn. Daarom gingen we nog een laatste keer de straat op met de vraag: over welke onderwerpen moet uw omroep het in 2018 zéker nog een keer hebben?
In Renswoude, Veenendaal en Woudenberg kregen we gevarieerde suggesties mee: meer aandacht voor plaatselijke sportclubs, lokale cultuur, zoals de Haantjesdag in Woudenberg en in het algemeen meer positief nieuws. Er werd zelfs heel wat afgefilosofeerd op straat: waar de een opriep tot meer verbroedering in de wereld, stelde een ander voor om minder vaak een mening te hebben.
Daarna zijn de suggesties afgeleverd bij de redactie van RTV Utrecht en nam Jurg op gepaste wijze afscheid.
In De Kwestie werden in twee seizoenen in totaal 65 afleveringen gemaakt. In de show werden diverse lokale discussie-onderwerpen behandeld: is het verstandig om te zwemmen in de Lek? Zijn de 'struikeltuinen' van Amersfoort levensgevaarlijk of niet? En wat hebben inwoners van Baarn over voor het behoud van enkele Schotse Hooglanders in hun dorp?
Bekijk nu de laatste De Kwestie bij dit bericht. De Kwestie is donderdagavond ook op RTV Utrecht te zien. Vrijdag overdag wordt de uitzending op tv herhaald.

De laatste Kwestie: waar moet uw omroep het in 2018 zeker nog eens over hebben?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.