Man bekent heling ruim honderd FC Utrecht-shirts

UTRECHT - Een Utrechtse man heeft zich schuldig gemaakt aan het helen van ruim honderd FC Utrecht-artikelen, zoals shirts, broekjes en tassen. In de rechtbank bekende de 28-jarige vader van drie jonge kinderen zijn daden.
"Ik ben heel stom geweest", zei de man schuldbewust. Hij liep tegen de lamp toen de politie na een tip een huiszoeking deed bij zijn moeder. De man zegt dat hij de gestolen shirts via-via had gekregen en ze wilde doorverkopen. "Ze verkopen vooral goed in Sterrenwijk." Ook bekende de man dat hij een jas heeft gestolen bij damesmodewinkel Bonita in Driebergen.

MAATREGEL

Het OM eiste een voorwaardelijke ISD-maatregel. Dat wil zeggen dat als hij nogmaals de fout in gaat, hij een intensief traject ingaat waarbij hij in het begin ook vast komt te zitten.
Omdat de man drie jonge kinderen heeft, eiste het OM 'slechts' een voorwaardelijke maatregel. Ook moet hij zich aan een boel voorwaarden houden, zoals een meldplicht en een verplichte behandeling. De rechter ging gelijk mee met de strafeis van het OM.
Ook moet de veelpleger nog 210 uur taakstraf uitvoeren en een celstraf van dertien dagen uitzitten. Daar begint hij direct mee.