Afscheidsdienst voor overleden broer en zus in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort is vandaag een afscheidsdienst gehouden voor Froukje en Brent. De kinderen van 14 en 12 overleden maandag aan een ongeneeslijke ziekte die onder meer hun zenuwstelsel aantastte en hersenfuncties liet uitvallen.
De ouders van Brent en Froukje hielden een aangrijpend weblog bij over het leven van de twee. Daarop beschreven ze hun zorgen en de moeilijke tijd die het gezin doormaakte, maar ook de vrolijke gebeurtenissen. Zo waren Froukje en Brent te gast bij de BZT-show, kon de familie tot twee keer toe een busje van Connexxion overnemen en werden er diverse inzamelingsacties georganiseerd door mensen die financieel wilden bijspringen.

MLD

Ongeveer vijf jaar geleden ontdekte de familie dat Froukje en Brent leden aan metachromatische leukodystrofie (MLD), een stofwisselingsziekte waarvan al snel duidelijk was dat die de kinderen uiteindelijk fataal zou worden. Afgelopen maandag stierven ze, enkele uren na elkaar. Froukje was die dag 14 jaar geworden. Hun ouders en hun jonge broertje blijven achter.
"Wij halen kracht uit de wetenschap dat God ons deze lieve kinderen heeft toevertrouwd en ons kracht heeft gegeven om ze hier op aarde de beste tijd te kunnen geven", schreven hun ouders. "Wij zijn dankbaar en trots dat wij hun ouders mogen zijn."

AFSCHEIDSDIENST

De afscheidsdienst voor de kinderen werd vanmiddag gehouden in de Boogkerk in Amersfoort. De dienst is terug te zien
.
Froukje en Brent worden maandag in Hoogland begraven. Dat gebeurt in besloten kring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.