Nieuwe start voor Kinderruimte Soest na grote brand

SOEST - Kinderopvang De Kinderruimte in Soest is vandaag, ruim een jaar na de allerverwoestende brand, weer in bedrijf. Eigenaren Bram en Marion van Garderen, die hun levenswerk in vlammen op zagen gaan, zijn er in geslaagd om het pand aan de Molenstraat weer volledig op te bouwen.
De brand van 14 september 2016 begon in een opslag van de gemeente Soest en sloeg over naar de opvang. De kinderen en hun begeleiders waren toen al in veiligheid gebracht, maar het gebouw met rieten dak kon niet meer worden gered. Ook de gemeentelijke opslag brandde af. "Triest, onwijs triest", zei burgemeester Rob Metz die poolshoogte was komen nemen.
De gemeente stelde een gebouw aan de Mezenhof beschikbaar, waar het kinderdagverblijf voorlopig terecht kon. Hoewel er hulpacties werden georganiseerd, werd het een zwaar jaar voor de Kinderruimte, met name door hypotheek- en vergunningsperikelen. Het gebouw bleek bovendien onderverzekerd.
Vanmorgen zijn de kinderen eindelijk teruggekeerd naar de Molenstraat. De Kinderruimte beschikt nu, anders dan voorheen, ook over een verdieping waar oudere kinderen in de naschoolse opvang terecht kunnen. De oorzaak van de brand is nooit bekend geworden. Rechercheonderzoek wees uit dat er geen bewijs voor brandstichting te vinden was.

7.40u - De Kinderruimte in Soest gaat eindelijk weer open na de grote brand
8.40u - De eerste peuters keren terug naar de Kinderruimte in Soest
De Kinderruimte in Soest gaat eindelijk weer open na grote brand