Commodore-club krijgt steeds meer leden: "We zijn hele gezellige nerds"

MAARSSEN - Ruim 24 miljoen exemplaren zijn er vorige eeuw van verkocht, de Commodore 64-computer. De computer was ongekend populair, maar tegenwoordig voor veel mensen niets meer waard. Behalve voor leden van de Hobby Computer Club uit Maarssen. Zij doen niets liever dan praten over oude computers.
Zes keer per jaar organiseert de HCC Commodore een bijeenkomst in Maarssen. "We krijgen ook steeds meer leden", zegt voorzitter Ron van Schaik. "Mensen zoeken iets van een stukje gezelligheid om met elkaar met een hobby bezig te zijn."

SPELLETJE

"Onze leden komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland", zegt een computerfanaat. Tijdens de bijeenkomsten spelen de, meestal volwassen mannen, spelletjes op de oude computers en kijken ze bij elkaar de kunst af.
Harrie Sollie is zo'n computerfanaat met een oude computer. "Het is een leuke verslaving, met verschillende levels die je kan spelen." Op de vraag wat z'n vrouw van de 'leuke verslaving' vindt, antwoord Sollie: "Die zegt dat het wel iets minder kan."
HCC Commodore is naar eigen zeggen de grootste computerclub van Nederland die zich bezighoudt met oude computers. "We hebben vierhonderd leden en zijn nog steeds groeiende."

Commodore-club krijgt steeds meer leden