Gladheid houdt aan: auto's glijden van de weg en problemen op het spoor

KOCKENGEN - Door de gladheid zijn vannacht twee auto's van de weg gegleden bij het buurtschap Teckop. Ook waren er problemen op het spoor door rijp op de bovenleiding en reden er geen trams in Utrecht door ijzelvorming.
Het KNMI waarschuwt dat het nog wel tot in de middag glad kan zijn. Er is daarom code geel afgegeven voor de regio Utrecht. In Noord-Holland, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen is zelfs code oranje van kracht.
De problemen ontstaan vooral doordat natte delen van de weg bevriezen. In de loop van de middag loopt de temperatuur weer op, en zullen de problemen verdwijnen. Ook zijn in meerdere Utrechtse gemeenten strooiwagens op pad gestuurd.

TECKOP

Bij de twee ongelukken van afgelopen nacht bij Teckop raakte niemand gewond. Beide ongelukken gebeurden kort na elkaar op de weg tussen Kamerik en Kockengen. Een van de auto's belandde in de sloot. De bestuurder kon zelf zonder problemen aan de kant komen.
De tweede auto eindigde na een slippartij in de berm. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto weer op de weg te trekken, maar door de gladheid kreeg de berger geen grip. Het wordt later vandaag nog een keer geprobeerd.

GEEN TREINEN

Door rijp op de bovenleiding reden er geen sprinters tussen Utrecht Centraal en Breukelen. Inmiddels wordt er weer volgens dienstregeling gereden op het traject.
Tussen Amersfoort en Wageningen reden in de ochtend helemaal geen treinen door rijp op de bovenleiding. Ook hier is het treinverkeer weer op gang gekomen.

TRAMVERKEER

Door ijzelvorming op de bovenleiding, konden er vanmorgen ook geen trams rijden tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein en IJsselstein. U-OV zette bussen in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.