Zorgen over toekomst Hudson's Bay Amersfoort

AMERSFOORT - De VVD in Amersfoort maakt zich zorgen over de komst van Hudson's Bay naar Amersfoort. Aanleiding zijn berichten over tegenvallende resultaten. Het bedrijf zou daarom mogelijk afzien van enkele aangekondigde vestigingen.
De lokale VVD wil nu van het college weten of er contact is met het Canadese bedrijf over de vestiging in Amersfoort en wat eventuele gevolgen zullen zijn als het bedrijf toch niet naar Amersfoort komt. Ook wil de partij weten of er eventueel andere geïnteresseerden zijn voor het voormalige V&D-pand.

HUDSON

Het Canadese Hudson's Bay opende deze zomer al tien warenhuizen in Nederland en er zijn nog meer vestigingen gepland. Maar in een brief aan aandeelhouders, schreef de Amerikaanse aandeelhouder Jonathan Litt dat het bedrijf overweegt zijn Europese activiteiten te verkopen.
In Nederland zouden de bezoekersaantallen tegenvallen. Een analist reageerde deze bij EenVandaag en zei dat meer vestigingen mogelijk geen verstandige stap is. "Ik denk dat als Hudson's Bay naar zijn eigen resultaten kijkt, dat zij nu al een aantal vestigingen kan aanwijzen waar de kans van slagen gewoon heel klein zal zijn."
Het bedrijf zelf liet EenVandaag weten dat er geen reden is voor zorgen: "De Europese business is een belangrijk element van de strategie van Hudson's Bay Company. We gaan onverminderd door met de openingen van onze warenhuizen in Nederland. In 2018 en 2019 opent Hudson's Bay nog 5 nieuwe warenhuizen in Nederland."

AMERSFOORT EN UTRECHT

Het warenhuis Hudson's Bay liet eerder weten
. Deze winkels zouden volgend jaar de deuren moeten hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.