ProRail past werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist aan na klachten

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - ProRail gaat `s nachts niet meer verder met het in de grond trillen van damwanden bij station Driebergen-Zeist. Dit weekend regende het klachten naar aanleiding van de werkzaamheden en de spoorbeheerder zegt hier nu "extra goed op te letten".
Het werk werd gisteravond al stil gelegd nadat omwonenden hadden geklaagd over geluidsoverlast. Een woordvoerder van ProRail zegt nu dat er de komende week sowieso niet meer `s nachts gewerkt gaat worden, maar ook in het nieuwe jaar niet meer. "We werken nu tot donderdag overdag aan de damwanden en daarna twee weken niet vanwege de vakantie. Daarna gaat het werk verder, maar zeker niet meer `s nachts. We gaan hier extra op letten".

GEMOPPER

Op social media werd dit weekend flink gemopperd, schrijft het
, en volgens ProRail waren "er meer klachten dan verwacht". Het werk aan de damwanden zou omwonenden "uit hun slaap hebben gehouden". Het trillen van damwanden is nodig om een droge ondergrond voor de bouw te creëren.
ProRail verwacht dat het uitstellen van de werkzaamheden geen grote gevolgen zal hebben voor de planning. "Je moet nu wel doorgaan overdag, anders moet de Hoofdstraat dicht blijven. En die moet gewoon zo snel mogelijk open, anders loopt al het verkeer daar vast. Je móét gewoon je planning houden, maar we moeten ook gewoon even kijken waar we kunnen schuiven. Je moet ook een goede buur zijn voor de mensen die in de omgeving wonen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.