Getuige schietpartij Overvecht: "Het leek wel vuurwerk"

UTRECHT - Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd op de schietpartij van afgelopen nacht in de Utrechtse wijk Overvecht. Daarbij raakten twee mannen gewond.
Meerdere mensen waren getuige van de wildwesttaferelen op de Japuradreef. "Er stonden twee auto's naast elkaar in tegengestelde richting, twee tellen later hoorden we harde knallen. Het leek wel vuurwerk, maar dat was het niet. Eentje stond te schieten midden op de weg, die sprong daarna de auto in en reed weg."
Een andere buurtbewoner: "Mijn zoon ging naar het toilet vannacht en kwam naar me toe. 'Heb je dat gehoord?' vroeg hij. Ik dacht dat het vuurwerk was. Hij zei: moet je eens komen kijken. Toen zagen we dat alles was afgezet en er stonden politieauto's."

SCHIETPARTIJ

De
gebeurde rond 00.20 uur vannacht. Daarbij werden tientallen kogels afgevuurd. De dader of daders gingen er daarna met een auto vandoor. De slachtoffers raakten gewond, van wie een man ernstig. Het tweetal was wel aanspreekbaar.
De politie deed vannacht onderzoek en trof tientallen kogelhulzen aan op de plek van het incident. Ter plaatse werd een auto meegenomen voor sporenonderzoek.