Baarnaar met 900 kilo aan illegaal vuurwerk aangehouden

BAARN - Bij een woning aan de Kastanjelaan in Baarn is bijna 900 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. De 45-jarige bewoner is aangehouden. Volgens de politie gaat het om "levensgevaarlijk" vuurwerk, dat een gigantische kracht en impact heeft.
De politie was via een tip uit Duitsland op het spoor gekomen van de Baarnaar. De man zou regelmatig grote partijen illegaal vuurwerk uit het buitenland halen. Daarop besloten agenten de woning van de man te observeren.

BESTELBUSJE

Gisteravond zag de politie hoe de man om 21.15 uur, samen met een andere man, diverse dozen uit de woning in een bestelbusje laadde. De bestuurder van het busje, een 40-jarige man, werd aangehouden en in de laadruimte werd een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden.

900 KILO

Naar aanleiding van de vondst in het bestelbusje werd de woning van de 45-jarige man doorzocht. In de woning en de tuin aan de Kastanjelaan werd in totaal werd bijna 900 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Al het vuurwerk werd in beslag genomen. De 45-jarige bewoner is aangehouden. De recherche in Baarn onderzoekt de zaak samen met het Vuurwerkteam Midden Nederland.