Slapende vrouw (81) gewond door verdwaalde kogel bij schietpartij Overvecht

UTRECHT - Bij de schietpartij in de Utrechtse wijk Overvecht zijn vannacht niet twee, maar drie gewonden gevallen. Dat meldt de politie.
Op de Japuradreef werd rond 00.10 uur een rijdende auto onder vuur genomen. Twee mannen in de wagen raakten gewond, maar ook een 81-jarige vrouw die in haar woning lag te slapen. Volgens de politie kwam een kogel haar in haar been terecht.
De vrouw is meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze wordt behandeld aan haar verwonding en maakt het naar omstandigheden goed.

AUTOMATISCH WAPEN

Er is vermoedelijk met een
geschoten op de auto. De wagen werd achtergelaten op de Orinocodreef. Op de Japuradreef troffen agenten 28 hulzen aan.
Specialisten van Forensische Opsporing hebben een sporenonderzoek ingesteld en het beschoten voertuig in beslag genomen. De recherche roept getuigen op zich te melden.
De verdachten zijn volgens de politie waarschijnlijk gevlucht in een grijze BMW en daarna overgestapt in een Audi A5 met gestolen kentekenplaten.

GETUIGEN

Meerdere mensen waren getuige van de wildwesttaferelen op de Japuradreef. "Er stonden twee auto's naast elkaar in tegengestelde richting, twee tellen later hoorden we harde knallen.
, maar dat was het niet. Eentje stond te schieten midden op de weg, die sprong daarna de auto in en reed weg."
Een andere buurtbewoner: "Mijn zoon ging naar het toilet vannacht en kwam naar me toe. 'Heb je dat gehoord?' vroeg hij. Ik dacht dat het vuurwerk was. Hij zei: moet je eens komen kijken. Toen zagen we dat alles was afgezet en er stonden politieauto's."

Slapende vrouw (81) gewond door verdwaalde kogel bij schietpartij Overvecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.