Celstraf geëist voor ontucht in zwembad Amersfoort

AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie eist twee en een half jaar cel tegen een 59-jarige man uit Amersfoort, die wordt verdacht van zedenmisdrijven in het zwembad aan de Amersfoortse Bisschopsweg. Van die straf zijn tien maanden voorwaardelijk.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 29 januari van dit jaar een meisje heeft betast. Een ander meisje pakte hij vast en hij drukte zich meermalen tegen haar aan. De meisjes waren toen tien en elf jaar oud. Op basis van verklaringen van de meisjes en van getuigen vindt de officier van justitie beide feiten bewezen. De verdachte ontkent alles.
Op de zitting kwam aan de orde dat de man nooit dergelijke misdrijven heeft gepleegd tot aan het moment dat hij een herseninfarct heeft gekregen. Daarna is hij in 2015 is al veroordeeld voor een zedenfeit. Volgens het OM lijkt er een verband tussen de aandoening en het plegen van zedendelicten, maar dat valt niet met zekerheid te zeggen, omdat de verdachte zijn medewerking aan het onderzoek heeft geweigerd. De officier van justitie kan zodoende niet anders dan de man voor volledig toerekeningsvatbaar houden.
Naast de celstraf eist het OM een lange proeftijd van drie jaar. In die periode hangt de voorwaardelijke straf van tien maanden boven zijn hoofd, mocht hij weer in de fout gaan. Daarnaast vroeg de officier om een contactverbod met de beide slachtoffers en een locatieverbod voor het zwembad. Ook moet de man de dertig uur werkstraf gaan doen, die hij als voorwaardelijke straf in 2015 kreeg opgelegd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.