Politie IJsselstein zet WhatsApp-groepen in tijdens de jaarwisseling

IJSSELSTEIN - De politie IJsselstein zet tijdens de jaarwisseling zogenaamde buurtwhatsappgroepen in. Op die manier hopen agenten eerder signalen op te vangen van mogelijk dreigende ordeverstoringen en eerder in te kunnen grijpen als het "echt uit de hand loopt".
In navolging van een proef in Woerden, afgelopen jaarwisseling, worden de WhatsApp-groepen nu ook in IJsselstein en Almere ingezet. Ook Woerden doet dit jaar weer mee.
Door middel van de speciale tijdelijke WhatsApp-groep 'Politie WhatsApp IJsselstein' staat de politie in contact met 33 buurtwhatsappgroepen verspreid over IJsselstein. "Dit betekent dat de politie de nacht van Oud op Nieuw over zo'n 1.500 paar extra ogen en oren kan beschikken in de stad."
In aanloop naar de jaarwisseling gaat het team in IJsselstein alvast warmdraaien in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw. Beheerders van de IJsselsteinse Buurtwhatsappgroepen die zich hebben aangemeld om mee te doen, kunnen dan alvast meldingen van verdachte situaties doorgeven.

BEELDMATERIAAL

Afgelopen week hebben de beheerders informatie gekregen over wat er van hen wordt verwacht en wat zij van de politie mogen verwachten. Zij hebben tips gekregen over wat verdacht gedrag is en welke informatie de politie graag krijgt: om welke locatie het precies gaat, hoeveel personen worden gezien, welk signalement zij hebben, of er informatie is over betrokken voertuigen (kleur, merk, type, kenteken) en in welke richting de personen zich bewegen.
Ook vraagt de politie nadrukkelijk om beeldmateriaal, zolang mensen zichzelf en anderen hiermee niet in gevaar brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.