Politie zocht eerder bij vindplek Edwin Takens

BAARN/SOEST - De politie is in de zoektocht naar Edwin Takens dicht bij de plek geweest waar de Soester zaterdag is gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie in gesprek met RTV Utrecht.
Het lichaam van Takens (48) werd door jagers aangetroffen op het terrein van Paleis Soestdijk. Zowel politie als particulieren hebben dat gebied eerder doorzocht, óók met speurhonden.
Het stoffelijk overschot lag op een plek die niet toegankelijk is voor publiek, in de buurt van de plek waar eerder al de auto van Takens werd gevonden. Op social media vragen mensen zich af hoe het kan dat de politie Takens niet eerder heeft gevonden.

MOEILIJK BEGAANBAAR

Volgens de politie gaat het om een moeilijk begaanbaar gebied. "Waar mogelijk hebben we op linie gezocht, maar dat kon niet overal. We zijn door het gebied gelopen, maar de begroeiing maakte het lastig, ook voor de honden. De begroeiing heeft ervoor gezorgd dat de honden een eventuele geur niet op hebben gevangen."

VERMISSING

Takens werd
vermist, nadat hij met zijn auto van huis was vertrokken. Die werd later gevonden op een parkeerplaats bij het Paardenbos in Baarn. Zoekacties in de omgeving door agenten en vrijwilligers naar de chef-kok en restauranteigenaar leverden niets op. Vrijwilligers kamden het bosgebied tussen Hilversum en Baarn en het Baarnse Bos uit. Daarbij was ook de politie aanwezig.
Recent liet de politie nog weten dat een vrijwillige verdwijning als meest aannemelijke scenario gezien werd. Ook nu Takens gevonden is, benadrukt de politie dat er geen aanwijzingen of sporen zijn die wijzen op een misdrijf.