Ook Cor uit Overvecht vindt kogel in huis: "Ze hadden m'n vrouw of dochter kunnen raken"

UTRECHT - De nachtelijke schietpartij in Overvecht heeft een spoor van vernieling achtergelaten in de buurt. Buurvrouw Grada (81) kreeg een kogel in haar been toen ze lag te slapen en buurman Cor vond vanochtend een kogel in zijn huis.
"Vandaag kom ik de badkamer in en ik dacht: daar heeft m'n meid een flinke bende gemaakt", vertelt Cor aan RTV Utrecht. "Maar zij bleek het niet te zijn..."
Cor en zijn vrouw waren nog wakker toen het in de nacht van zondag op maandag los ging bij de Japuradreef. Vanuit een auto werd geschoten op een andere auto en twee mannen raakten daarbij gewond. De politie heeft 28 kogelhulzen gevonden.

NIJDIG

Cor ging nog even naar buiten om poolshoogte te nemen. Dat zijn woning ook geraakt was wist hij toen nog niet. De kogel heeft een gat geslagen onder zijn raamkozijn. "Voor hetzelfde geld ben je in de badkamer bezig of was het twee meter lager, waar wij zaten. Het maakt me nijdig dat ze m'n vrouw of m'n dochter hadden kunnen raken."
"Als ze het buiten op straat doen is het nog ver van m'n bed. Maar nu komt het naar binnen, daar word ik niet happy van."

ONDERZOEK POLITIE

De politie is naar eigen zeggen druk bezig met de zaak. Maar de daders zijn voor zover bekend nog niet gepakt. "De politie komt zo kijken", zegt Cor. "Ik voel me nog wel veilig, maar dit komt wel heel dichtbij."
De politie is in het bijzonder op zoek naar een Audi A5, of een auto die daarop lijkt. De daders zijn namelijk in zo'n wagen gevlucht. "Het kenteken dat op die auto zat is waarschijnlijk van een soortgelijke auto die te koop staat op Marktplaats", zegt een politiewoordvoerder.

GRADA

De 81-jarige Grada, die slapend
door een kogel, is naar het ziekenhuis gebracht. Ze is niet in levensgevaar. Voor zover bekend is in Utrecht bij een mogelijke criminele afrekening nog nooit iemand per ongeluk geraakt door een verdwaalde kogel.

Cor vindt kogel in z'n badkamer: "Dit komt heel dichtbij."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.