Veroordeling voor vermeende seksafspraak met minderjarig meisje

NIEUWEGEIN - Een 42-jarige man uit Nieuwegein is door de rechter in Middelburg veroordeeld omdat hij seks wilde met een minderjarig meisje. De man had via Instagram een seksafspraak gemaakt. Achter die afspraak bleek geen meisje te zitten, maar een twaalfjarige jongen uit Reimerswaal die de man in de val had gelokt.
De man kreeg vandaag in de rechtbank in Middelburg te horen dat hij is veroordeeld tot 431 dagen cel, waarvan 365 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van zijn straf - 66 dagen - heeft hij al uitgezeten in voorarrest. Hij krijgt een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 240 uur. De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier.
De man reed volgens het AD in juli vorig jaar naar Reimerswaal, omdat hij dacht dat hij een afspraak had met een vijftienjarig meisje dat achter het Instagramaccount "geilmeisje" zat. In werkelijkheid was dat account opgezet door de twaalfjarige jongen, die op zoek was naar pedofielen.
Bij de afspraak aangekomen confronteerde de jongen de man uit Nieuwegein, die direct zijn auto startte en vertrok. Op de terugreis reed hij nog tegen een boom.
De Nieuwegeiner bleek al eerder veroordeeld voor het bezit van kinderporno.