Roep om extra agenten in Overvecht: "Voorkom Amsterdamse toestanden"

UTRECHT - De gemeente organiseert morgenavond een bewonersbijeenkomst in Overvecht naar aanleiding van de schietpartij afgelopen nacht. Ondertussen roept de lokale politiek op meer agenten in te zetten in de probleemwijk.
Bewoners zijn ernstig bezorgd na de wildwesttaferelen aan de Japuradreef. Niet alleen de twee mannen die doelwit waren raakten gewond, een 81-jarige vrouw die binnen lag te slapen werd in haar been geraakt door een verdwaalde kogel.
Bij een ander huis belandde een verdwaalde kogel in de badkamer, daar raakte gelukkig niemand gewond. Locoburgemeester Everhardt heeft na alle gebeurtenissen besloten om morgen samen met de politie vragen beantwoorden van bezorgde buren.

SCHIETPARTIJ GEEN VERRASSING

PvdA-raadslid Bülent Isik vindt de schietpartij niet verrassend, aangezien recent veertien agenten zijn
uit Overvecht. "Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Mijn boerenverstand zegt: als er minder agenten zijn hebben criminelen de ruimte om iets te doen."
Zijn VVD-collega Dimitri Gilissen is het eens met Isik. Hij ziet steeds meer "Amsterdamse toestanden" in Overvecht. "We hebben een liquidatie gehad en nu wordt met automatische wapens geschoten."

TOEZICHTHOUDERS

In het vragenuurtje aanstaande donderdag gaat de VVD dan ook pleiten voor extra toezichthouders in de wijk. "Extra ogen en oren in de wijk, mensen met handboeien die bij verdachte situaties kunnen optreden. Zodat je ook agenten kunt ontlasten, zodat zij zich bezig kunnen houden met zwaardere vormen van criminaliteit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.