Politie doorzoekt huizen na wildwest-schietpartij

UTRECHT - De politie heeft zes huiszoekingen gedaan in verband met de schietpartij afgelopen nacht in Overvecht. Het gaat om vier woningen in de stad en twee buiten Utrecht.
"Nadere info hierover volgt morgen", schrijft de politie vanavond op Twitter. Onduidelijk is dus of er al verdachten in het vizier zijn. Eerder benadrukte een woordvoerder dat het vinden van de schutters grote prioriteit heeft.
In de nacht van zondag op maandag werden tientallen schoten gelost op de Japuradreef. Twee mannen die doelwit waren raakten gewond en gingen op eigen kracht naar het ziekenhuis.

VERDWAALDE KOGELS

Verdwaalde kogels zorgden voor een ravage in de buurt. Eén
die lag te slapen werd in haar been geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Bij een ander huis lag een kogel in de badkamer.
Het is de zoveelste schietpartij in de wijk. Lokale politici roepen op tot meer agenten op straat. Onlangs verdwenen juist veertien agenten uit Overvecht vanwege reorganisaties.

BEWONERSBIJEENKOMST

Morgenavond organiseert de gemeente een bijeenkomst voor bezorgde bewoners. Locoburgemeester Everhardt en de politie zijn daar aanwezig om vragen te beantwoorden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.