Filenieuws van VID verdwijnt van radio

PROVINCIE UTRECHT - De VerkeersInformatieDienst (VID) stopt met de levering van verkeersinformatie aan radiostations. Dat blijkt uit een brief die RTV Utrecht heeft gekregen. Over het hoe en waarom van het opheffen van de mediadienst, wil de VID geen mededelingen doen.
Vermoedelijk stopt de VID om zich meer te richten op verkeersmanagement. In november maakte de dienst namelijk bekend het verkeersmanagement-gedeelte van het bedrijf over te dragen naar een nieuw bedrijf, INMOVES. De reden hiervoor is dat de naam VerkeersInformatieDienst "steeds minder van toepassing is op dit type werkzaamheden". Of de VID volledig zal opgaan in dit bedrijf is niet bekend. Een woordvoerder van de VID wil geen commentaar geven.

POLITIE

Media in Nederland, waaronder RTV Utrecht, krijgen al jarenlang hun verkeersinformatie van de ANWB of de VID. De VID begon in 1998, toen de politie stopte met het verspreiden van verkeersinformatie aan burgers. Volgens de VID werken er inmiddels 21 mensen bij het bedrijf.
De VID gebruikt voor zijn diensten verkeersgegevens die worden aangeleverd door onder meer Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten. Ook gebruikt de VID haar eigen meetapparaten bij het verzorgen van onder meer een website, een twitterkanaal en een teletekstpagina.

RTV UTRECHT

Vanaf 28 februari 2018 zal verkeersinformatie van de VID niet meer bij RTV Utrecht te horen zijn. De regionale omroep zoekt naar een alternatief en wil luisteraars en lezers op de hoogte blijven houden van verkeersinformatie uit Midden-Nederland.