Directeur Kuppens blijft kar trekken bij Spoorwegmuseum

UTRECHT - Nicole Kuppens blijft directeur van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dat heeft de raad van toezicht van het museum vandaag bekendgemaakt.
Kuppens werd in mei aangesteld als interim-bestuurder, nadat de vorige directeur moest opstappen. Martin Foppen zou museumgeld voor privéfeestjes hebben gebruikt. Ook zou hij de wijnhandel van zijn vrouw hebben bevoordeeld bij bestellingen van het museum. Foppen werd geschorst. Het museum noemde zijn gedrag niet strafbaar, wel laakbaar.
Aanvankelijk zou Kuppens voor negen maanden het roer overnemen, terwijl het museum op zoek ging naar een opvolger voor Foppen. De raad van toezicht van het museum zegt dat ze sinds mei de belangen van het Spoorwegmuseum "zowel intern als extern uitstekend behartigd" heeft.
De 49-jarige Kuppens studeerde bedrijfskunde aan Nijenrode en deed ervaring op in het bedrijfsleven en bij diverse musea. Ze was onder meer directeur van een communicatiebureau en de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, en hoofd bedrijfsvoering van het Stedelijk Museum in Amsterdam.