81-jarig slachtoffer schietpartij Overvecht nog een nacht in het ziekenhuis

UTRECHT - De 81-jarige vrouw die in de Utrechtse wijk Overvecht werd geraakt door een verdwaalde kogel moet vannacht nog in het ziekenhuis blijven. Ze maakt het goed, maar om naar huis te gaan is het nog te vroeg, heeft ze te horen gekregen. De vrouw verloor veel bloed bij het schietincident.
De vrouw lag in de nacht van zondag op maandag met haar man in bed, toen op straat een schietpartij losbarstte. De politie vond later liefst 28 patroonhulzen op de Japuradreef. Ook in de slaapkamer van het echtpaar werden kogelfragmenten gevonden. De bewoner van een ander huis vond een kogel in zijn badkamer.

HARDE KLAP

De echtgenoot van het slachtoffer zegt dat ze tijdens de kogelregen buiten ineens een harde klap hoorden. "Mijn vrouw dacht eerst dat er iemand in de kamer was, maar ze bleek een kogel in haar been te hebben." Beiden zijn erg geschrokken van het incident, maar zien geen reden om nu bang door het leven te gaan, zegt de man tegen RTV Utrecht.
Wat zich precies heeft afgespeeld op de Japuradreef wordt nog onderzocht. Duidelijk is dat onbekenden op een rijdende auto hebben geschoten, waardoor de twee inzittenden gewond raakten. Ze lieten hun auto achter op de Orinocodreef en gingen op eigen kracht naar het ziekenhuis.

NIEMAND AANGEHOUDEN

De politie heeft voor zover bekend nog niemand aangehouden. Wel zijn vier huizen in Utrecht en twee huizen buiten de stad
, maar over het resultaat heeft de politie vandaag nog geen mededelingen gedaan. Onduidelijk is ook nog of de politie al een vermoeden heeft wie de schutters waren.
Voor Overvecht is het inmiddels het zoveelste schietincident in de wijk. De gemeente organiseert vanavond een bijeenkomst voor bezorgde bewoners. Locoburgemeester Everhardt en de politie zijn daar aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook belooft de gemeente tijdelijk meer agenten en toezichthouders naar de wijk te sturen.