Politie neemt spullen in beslag na kogelregen Overvecht

UTRECHT - Bij de huiszoekingen die de politie gedaan heeft na de schietpartij in de Utrechtse wijk Overvecht zijn onder andere track & trace-systemen, observatiemiddelen en een hoeveelheid (hard)drugs in beslag genomen. Dat meldt de politie.
Ook worden in de Utrechtse wijk deze week extra politieagenten en toezichthouders ingezet. Dat schrijft loco-burgemeester Victor Everhardt aan de gemeenteraad. Ook aanleiding daarvan is de schietpartij in de wijk, waarbij twee inzittenden van een auto en een 81-jarige vrouw die in bed lag gewond raakten. De twee in de auto zijn bekenden van de politie.
De daders zijn volgens de politie mannen met een donkere huidskleur. Zij gingen er in een lichtgrijze BMW vandoor en zijn later overgestapt in een Audi A5. Het valse kenteken dat hiervoor gebruikt is komt overeen met een kenteken van een auto die aangeboden wordt op Marktplaats. De auto's zijn nog niet terecht. Zoals nu in het onderzoek naar voren komt hebben beide mannen volgens de politie met een automatisch wapen geschoten.
Na de schietpartij in de nacht van zondag op maandag heeft de recherche een onderzoek ingesteld en onder meer zes huizen doorzocht. De politie sluit niet uit dat er meer invallen plaatsvinden.

NOG GEEN AANHOUDINGEN

In de het onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie. Volgens wethouder Everhardt neemt de politie de zaak hoog op en zal de gemeente het onderzoek blijven "monitoren".
Everhardt spreekt vanavond ook met wijkbewoners die ongerust zijn over hun veiligheid. Het is bepaald niet voor het eerst dat er in Overvecht vuurwapens op straat afgaan. De gemeente Utrecht heeft een bijeenkomst belegd om over het schietincident van zondagnacht te praten. De loco-burgemeester wil daar duidelijk maken dat de gemeente er voor de omwonenden is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.