SGP probeert het in maart op eigen kracht in Amersfoort

AMERSFOORT - De SGP doet in maart in Amersfoort met een eigen lijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen jaren schoof steeds een vertegenwoordiger van de partij aan bij het wekelijkse fractieoverleg van de ChristenUnie.
De SGP wilde dit keer graag met een gezamenlijke lijst meedoen in Amersfoort, maar dat was voor de ChristenUnie een brug te ver, zegt fractievoorzitter Simone Kennedy. 'We hebben de afgelopen vier jaar heel goed samengewerkt met de SGP, maar wellicht ook de verwachting gewekt dat er een gezamenlijke lijst zou komen.''
Kennedy heeft begrip voor de beslissing van de SGP om het alleen te proberen, maar vindt het wel jammer, omdat zo mogelijk de nodige stemmen op christelijke partijen verloren gaan. Ze wijst erop dat het de partij in het verleden niet is gelukt om op eigen kracht in de Amersfoortse gemeenteraad te komen en dat het onzeker is of dat dit keer wel zal lukken.
''Maar het is een besluit dat ze gewoon kunnen nemen en we willen na de verkiezingen goed blijven samenwerken'', zegt Kennedy.

CU-fractieleider Simone Kennedy