Kind op infoavond Overvecht: stuur die boeven naar de haaien

UTRECHT - Op een informatieavond over de schietpartij in Overvecht zijn tientallen omwonenden afgekomen. Ze konden daar terecht met hun vragen.
Meerdere agenten, de wijkchef, loco-burgemeester Everhardt en andere vertegenwoordigers van de gemeente waren aanwezig om de vragen te beantwoorden. Er waren ook mensen van Slachtofferhulp en handhavers.
Omwonenden wilden onder meer weten wat de overheid gaat doen om schietpartijen zoals die van gisterochtend te voorkomen en hoe de schutters aan automatische wapens kwamen. Everhardt liet vandaag al weten dat deze week extra politieagenten en toezichthouders worden ingezet.
Inmiddels is vast komen te staan dat de twee mannen die in Overvecht werden beschoten, bekenden zijn van de politie. Ze werden op de Japuradreef onder vuur genomen door twee anderen, in de kogelregen werd een 81-jarige vrouw in haar been geraakt.

HAAIEN

Op de bijeenkomst ging het er af en toe hartverscheurend aan toe. Een meisje van 6 vertelde dat haar moeder tijdens de schietpartij thuis kwam en eerst nog dacht dat er vuurwerk werd afgeschoten.
"Toen ze binnenkwam moest ze huilen." Ook kreeg ze mee dat een vrouw in haar been werd geschoten. "Een boef deed dat", zegt ze. "De boef die de mevrouw in haar beentje heeft geschoten."
Op de vraag van een medewerker van Slachtofferhulp wat ze voor haar kunnen doen, antwoordde het meisje: ''de boeven naar de haaien sturen.'' Ze voegde eraan toe dat ze niet meer naar buiten durft en ook niet meer in haar eigen kamer durft te slapen omdat ze zo bang is.

MIJNENVELD

Ook een oudere vrouw kwam met angsten naar de bijeenkomst. "Ik vond het toch wel te heftig wat er gebeurde en het voelt wel alsof je in een mijnenveld leeft onderhand. Je merkt toch de laatste tijd dat er toch wel veel calamiteiten ontstaan in Overvecht, vandaar dat ik het heel belangrijk vond om te komen."
Bang is ze af en toe: "Het is niet realistisch om hierdoor bang te zijn, het gaat natuurlijk over criminelen, maar anderzijds denk ik, er mag wel meer gedaan worden aan de veiligheid in Overvecht en daar heb ik het vanavond ook over gehad."

GOEDE GESPREKKEN

Volgens loco-burgemeester Everhardt kwamen bij de gemeente veel signalen binnen dat mensen wilden praten over de schietpartij en heeft hij toch enigszins kunnen geruststellen.
"Ik heb goede gesprekken gehad met mensen en een kindje van zes jaar en ik hoop dat ze heel snel hier weer overheen komt. Maar daar is wel hulp bij nodig en daarom was ook Slachtofferhulp hier en er zijn ook mensen al professioneel mee bezig. Daarnaast helpen we als gemeente ook mensen met bijvoorbeeld een buurt-whatsappgroep opzetten."

Een bange moeder en dochter waren op de infoavond in Overvecht.
Ongeruste Overvechters kunnen hun grieven kwijt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.