Utrechtse zzp'ers delen keukentafel met andere zelfstandigen

UTRECHT - Lang niet elke zzp'er heeft de inkomsten om een eigen kantoor of werkplek te huren. René Wolf uit Utrecht bedacht daar wat op: Desktoday, een platform dat het mogelijk maakt om bij een andere zzp'er aan te schuiven aan de keukentafel. Letterlijk.
"Er is veel aanbod, maar het is vaak duur of het is er rumoerig of onpersoonlijk", merkt Wolf op. "Maar soms is ook zelfs heel erg rustig, zodat je niemand kunt aanspreken. Bij Desktoday is het vooral belangrijk dat je de juiste mensen vindt voor wat aanspraak."

EIGEN AGENDA

Bang dat het in zo'n situatie te gezellig wordt aan de keukentafel, is Wolf niet. "Iedereen heeft zijn eigen agenda, dus er ontstaat op een gegeven moment wel een sfeer dat mensen aan het werk gaan." Volgens Wolf kan een werkplaats bij iemand anders aan de keukentafel ook een stok achter de deur zijn om aan het werk te gaan.
Wie slechts voor een keer gebruik wil maken van de dienst, hoeft niets te betalen. Daarna kost het 6,99 euro per maand. "Dit geld is bedoeld om het platform draaiend te houden." Het aanbieden van je eigen werkplek is gratis.
Eerder deze maand werd nog bekend dat zzp'ers in de stad Utrecht als paddenstoelen uit de grond schieten. Van de vier grote steden stijgt het aantal zelfstandigen zonder personeel relatief het meest.

Utrechtse zzp'ers delen keukentafel met andere zelfstandigen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.