Leusdense Kensington-fan dient claim in na vuurwerkincident

LEUSDEN - Een Leusdense fan (23) van Kensington heeft een schadeclaim wegens oogschade ingediend. Ze zegt dat ze tijdens een concert in de Ziggo Dome vuurwerk uit een podiumkanon in haar oog heeft gekregen.
Een letselschadekantoor dat de inwoonster van Leusden heeft ingeschakeld stelt organisator Friendly Fire aansprakelijk. Los van het deels gemiste concert wil de vrouw ook al haar andere schade vergoed wil zien. "Ze kampt met extreme hoofdpijn en het hoornvlies van haar beschadigde oog is na weken nog steeds niet genezen. Ze loopt hierdoor achterstanden op met haar werk en studie", stelt het letselschadekantoor.

ONDERZOEK

Friendly Fire, tevens het management van Kensington, laat onderzoek doen naar het incident. "Dat is de normale procedure", legt Rense van Kessel uit. "Iemand dient een claim in bij ons en wij laten dit vervolgens onderzoeken door de verzekeraar. We hebben de procedure ook snel in gang gezet na de claim. We kennen deze zaak nog niet. Het vuurwerkincident is die avond niet bij ons gemeld."
De show behelsde behalve de vuurwerkkanonnen ook nog vlammenwerpers en een grote vliegende lichtconstructie. Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht roept eventuele andere slachtoffers op zich bij Amsterdam te melden.

GLAD

Het letselschadekantoor en Ziggo kwamen samen al eerder in het nieuws. In 2015 moest de concerthal een cliënt van het bureau 16.000 euro schadevergoeding en smartengeld betalen nadat zij tijdens Holland Zingt Hazes was gevallen op een vloer die spekglad was door gemorst bier. Hierna meldden zich nog
die daar ook waren gevallen en gewond waren geraakt.
"Na diverse valpartijen op de door gemorst bier vaak spekgladde vloer, heeft de Ziggo Dome een bord geplaatst om nieuwe letselschadeclaims te voorkomen. Voor rondvliegend vuurwerk wordt nog niet gewaarschuwd", aldus het kantoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.